Wedstrijd monumentenbordjes

In zijn honderdjarig bestaan heeft de VTB (zo heette Cultuursmakers van 1922 tot 2008op ontelbaar veel manieren een stempel gedrukt op het Vlaamse toeristische landschap. Zo zijn er in de loop der jaren honderden gedenkplaten, gedenkmonumenten en andere herinneringstekens geplaatst. 

Sommige tekens zijn intussen verdwenen of nog amper leesbaar, andere stralen nog steeds. Naar aanleiding van ons jubileum willen we graag de inventaris van deze bordjes compleet maken.  

Via deze oproep vragen we jou om te helpen en op zoek te gaan in jouw buurt.  

Help jij ons de nog aanwezige gedenkplaten, -monumenten en andere herinneringstekens te inventariseren? Neem een kijkje op deze digitale kaart en vind een herinneringsteken in jouw buurt. (klik op de blauwe bollen)

Deze kaart is zeker niet compleet. Weet of spot jij een herinneringsteken op een andere locatie? Dan zien we ook dit herinneringsteken graag op beeld vastgelegd.

Maak een foto van één (of meerdere) monumentenbordjes/herinneringsteken(s) en maak kans op een prijs! 

Hoe neem je deel aan deze wedstrijd:

 1. Maak een foto waarop je het herinneringsteken volledig in beeld brengt, inclusief de omgeving. M.a.w. hangt de gedenkplaat op een standbeeld of monument, breng dan ook dit standbeeld of het monument mee in beeld. Zorg ervoor dat de tekst van de gedenkplaat goed leesbaar is. 

 2. Maak ook een selfie bij het bordje/teken.

 3. Noteer het adres bij dit bordje/teken.

 4. Post de beide foto’s op onze Facebook en/of Instagram-pagina.

 5. Tag Cultuursmakers en ADVN.

 6. Vermeld #vtb100 en #monumentenbordjes

Welke prijzen zijn er te winnen?

We geven maandelijks een prijs weg aan één van de deelnemers die een foto van een gedenkplaat instuurde én een selfie maakte en Cultuursmakers tagt op Facebook en/of Instagram. 

Voor de maand juli schenken we het boek '100 jaar trippen'. 
Wij vermelden de winnaar op de Facebookpagina en Instagram van Cultuursmakers. Word je vermeld, bezorg ons dan via een messenger-bericht jouw postadres. 

Hieronder vind je het volledige wedstrijdreglementje. 

 • De wedstrijd bestaat erin herinneringstekens te fotograferen en selfies te maken bij het monumentenbordje, de gedenkplaat of de rustbank. Post de beide foto’s op Facebook en/of Instagram en tag Cultuursmakers en het ADVN. Vernoem het exacte adres. Gebruik eveneens de hashtags #vtb100 #monumentenbordjes 

 • De wedstrijd loopt van 1 februari 2022 tot en met 31 december 2022Wil je deelnemen voor de prijs van die maand, dan moeten je foto’s binnen zijn voor de 29ste van deze maand. Bv. Wil je deelnemen voor de prijs van mei, dan moet je foto’s binnen zijn voor 29 mei om 23.59 uur. 

 • We maken elke laatste dag van de maand de winnaar van die maand bekend op de Facebook- en Instagrampagina van Cultuursmakers.  

 • De foto’s moeten duidelijk gemaakt zijn aan de gedenkplaatDe informatie er op moet goed leesbaar zijn. Vergeet ook niet om het exacte adres op te geven in je bericht. 

 • De foto mag gemaakt zijn met een fototoestel of met een smartphone.  

 • De jury van Cultuursmakers kiest de leukstselfie. 

 • Wij bezorgen de prijs per post.   

 • Indien je hebt deelgenomen, bv. in de maand februari, ga je akkoord met de prijs die voor februari is vastgelegd. Wij ruilen de prijzen niet.  Wedstrijd monumentenbordjes

Meer items

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x