Stadsfestival

Elk voorjaar organiseert Cultuursmakers een cultureel stadsfestival. Tot de editie van 2022 heette dit de KnipoogDag. Vanaf 2023 wordt het ‘Stadsfestival Cultuursmakers’. Het eerste vindt plaats op zondag 26 maart 2023 in Brussel. We trekken de kaart van art nouveau en laten je bijzondere pareltjes ontdekken.

Aan het eind van de 19de eeuw en het begin van de 20ste eeuw beleefde de hoofdstad een ware architecturale en artistieke revolutie. Een eeuw later brengen we deze revolutie terug naar de oppervlakte. 

In de voormiddag kan je kiezen uit een begeleide wandeling in een art-nouveauwijk, een museumbezoek of een van de exclusieve interieurbezoeken.

Het open en vrije namiddagprogramma focust op drie hotspots die op wandelafstand (20 minuten) van elkaar gelegen zijn: Kunstberg, Europese wijk en Jubelpark. Je kan te voet verkennen, of met de pendelbus van de ene naar de andere plek hoppen. Gidsen staan voor je klaar en nemen je mee op een mini-parcours.

Meer info vind je binnenkort op onze stadsfestival-website. Zo kan je meteen ook bekijken bij welke groep je graag wil aansluiten voor het voormiddagprogramma. 


Stadsfestival

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x