Wandelzoektocht Antwerpen

Beeldig Antwerpen, ’t Stad in 100 beelden 

van woensdag 22 juni tot vrijdag 2 september 2022

We geven cultuurliefhebbers nog een extra reden om in de zomer van 2022 naar Antwerpen af te zakken. Met een brochure boordevol achtergrondinfo in de hand kan je alleen, met je gezin of in kleine groepjes op pad. We loodsen je langs verrassende hoekjes en plekjes, wijzen op bijzonderheden waar je anders achteloos aan voorbij zou wandelen en geven vanzelfsprekend ook historische weetjes mee, over Antwerpen en over onze vereniging natuurlijk. 

Zomaar van thuis uit de vragen invullen is niet de bedoeling en ook niet mogelijk. Met een speurdersblik vind je de antwoorden op 36 vragen ter plekke. Langs het parcours kom je daarnaast ook heel wat streetart tegen. We selecteerden 10 foto’s van deze kunstwerken. Aan jou om te noteren in welke straat je ze bent tegengekomen.

Maar er is nog meer! Dina Tersago vertelt enkel pittige verhalen over Antwerpen die je via een QR-code in de brochure tijdens de zoektocht kan beluisteren. Wil je ze thuis nog eens opnieuw beluisteren, dat kan hier:

Het wandeltraject is lusvormig en een vijftal kilometer lang. Reken op een halve dag om de zoektocht op een rustig tempo te doen. Starten kan op de Groenplaats (makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer) of aan het Zuiderpershuis, de locatie waar onze expo plaatsvindt.

De vragen zijn gericht op een volwassen publiek, maar ook kinderen zullen zich niet vervelen. 


Prachtige prijzen!

De winnaar gaat naar huis met een vakantiecheque ter waarde van 1000 euro.  Daarnaast hebben we een prijzenpot ter waarde van 5000 euro (hotelovernachtingen, culinaire cheques, culturele tickets, delicatessen …) Met dank aan Toerisme Vlaanderen, CBG, Stad Antwerpen, Hotel Jerom Kalmthout, Hotel Geerts Westerlo, Hotel Mardaga As, Cultuursmakers Antwerpen SurplAce en Snow World.


Deelnemen?

De brochure met uniek deelnameformulier is vanaf 22 juni te koop voor 8 euro (leden 6 euro).

Verkooppunten: 

    • Het Zuiderpershuis, Waalsekaai 14 (tijdens openingsuren expo ‘Op stap met de VTB’)
    • Het toeristisch Infopunt in het Centraal Station Antwerpen, Astridplein 27
    • Het Steen, Steenplein 1

We verwachten het antwoordblad, dat midden in de wandelbrochure zit, ten laatste op maandag 12 september 2022.

Indienen kan op verschillende manieren:

  • door het te deponeren in de daarvoor bestemde urne in het Zuiderpershuis, het toeristisch Infopunt in het Centraal Station Antwerpen of Het Steen;
  • door het op te sturen aan Cultuursmakers vzw, Grotehondstraat 42, 2018 Antwerpen;
  • door het in te scannen of te fotograferen en te e‑mailen naar wandelzoektocht@cultuursmakers.be

Tijdens de wandeling een unieke expo meepikken?
Houd dan zeker halt in het Zuiderpershuis (dat op de wandelroute ligt). In'Samen op stap met de VTB, 100 jaar cultuurtoerisme' ontdek je hoe de Vlaming vroeger leerde reizen. Duik mee in het verleden!

We wensen je veel speurplezier!


UPDATE 28/06/22: Vraag 2 van de zoektocht wordt geschrapt. Na publicatie van de brochure bleek het antwoord ter plekke niet meer te vinden.

Wandelzoektocht Antwerpen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x